[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2208: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2208: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2208: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2208: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2208: Array to string conversion
Sindikat hrvatskih željezničara • Pogledaj temu - RVR-privatluk

RVR-privatluk

RVR-privatluk

PostPostao/la RVR doo » Sub svi 25, 2013 3:16 pm

Da li je 70.000.000 miliona kuna duga dovoljan razlog za stečaj tvrtke ?

Poštovani gospodine Liniću,
Vaša želja da tvrtke koje su u dugovima i nisu više sposobne izvršavati svoje obveze kako prema državi, tako i prema radnicima koji u njima rade, na žalost nikada neće zaživjeti. I to iz jednog jedinog razloga, radi sudova i visokih sudova koji svojim odlukama odlučuju da li je potrebno provoditi stečaj u njima radi neplaćanja poreza državi, neplaćanja zdrastvenog i mirovinskog radnicima, ali i neisplaćivanju plaća istima, a koje se odnedavno tretiraju kao kazneno djelo. I trebalo bi se tretirati kao kazneno djelo, ali očito u mojoj tvrtki, RVR-u, u kojoj sam donedavno bio radnik, a nakon 10 godina ostao na cesti, a samo zato jer sam bio jedan od onih ogorčenih radnika koji je želio zaustaviti zaduživanje firme, tražio svoje neisplaćene plaće i zbog toga sudjelovao u pokretanju stečajnog postupka kad ga već sam direktor, Željko Mić, nije želio pokrenuti iako je po zakonu i to bio dužan napraviti.
I kakav je epilog svega na kraju ?
Stečaj je ipak proglašen, ali kao presedan u Hrvatskoj i ukinut od strane Visokog trgovačkog suda, bez obzira što su poštovane sve procedure, ispunjeni svi uvjeti za stečaj, što je dug firme 70,000,000 miliona kuna, što eto sad ješ uvijek ja i moji kolege čekamo 5 neisplaćenih plaća ...
Zbog korumpiranosti sudova i nečijih sitnih privatnih interesa, firma je proglašena solventnom iako od ukidanja odluke o stečaju još uvjek nismo dobili niti jednu plaću !?!?!?
Poštovani gospodine Liniću,
kako vrlo često znate svi u vladi napominjati da ste na izborima dobili povjerenje građana da nešto napravite samo po sebi se nameće da to povjerenje treba i opravdati. Ako se povjerenje opravdava ovakvim odlukama visokih sudova koji bi po mom mišljenju trebali biti najpravedniji i najkompetentniji, bojim se da od povjerenja nema ništa. Ovakvom opstrukcijom Vaših zamisli od strane sudova o konačnom obračunu sa direktorima kao što je direktor RVR-a, trebali bi se pozabaviti osobno jer olako se oprostiti od 70,000,000 miliona kuna u državnoj kasici mislim da nije u redu.
I za kraj, molim Vas nemojte se fokusirati i ganjati male, kontrolirajući im izdane račune za kavu ili bombone kad vam mi radnici dajemo dovoljno materijala da naplatite velike iznose !

A ovdje možete pogledati našu priču,

http://www.youtube.com/watch?v=70In3Gh-Uk0

i o njoj saznati više u USKOK -, DORH-u ... gdje već godinama prijavljujemo kriminalne radnje naše uprave na čelu sa Željkom Mićem, ali se država kao i u slučaju stečaja oglušila na vapaj radnika što je i dovelo do ovoga gdje smo danas.
Sviđa mi se · Komentiraj
Danijel Gubica, Tihomir Petrovic, Ivica Mikulić i 3 drugih su rekli da im se ovo sviđa.
Atila Fare Farkas mozda neko uzima pinku od svega toga,, pa brate korupcija je midle name ove drzave
1 · 8. ožujka u 5:46
Ivica Mikulić dobro si to napisao
Jučer u 2:35
Danijel Gubica jos kad bi se netko iz vlade udostojio odgovoriti
Jučer u 3:47
Franjo Marušinac ma nema tu reda dok se ne rodi matija gubec ili robin hud
Prije 7 h
RVR doo
 
Postovi: 20
Pridružen: Sub tra 20, 2013 4:55 am

Re: RVR-privatluk

PostPostao/la RVR doo » Ned ruj 01, 2013 7:26 pm

Slijedi još jedan ESOP na HŽu
Jedan je uspješno završen s RVRom


'IZGUBIT ĆE POSAO, ALI ĆE SVAKI DOBITI VIŠE OD 150 TISUĆA KUNA' Ponuda za otpisane radnike HŽ Carga

Gruia Stoica

Autor: Krešimir Žabec

Objavljeno: 16.08.2013
inShare

Najmanje 15 milijuna eura isplatit će Grampet Group za 750 radnika koji su višak

Najmanje 15 milijuna eura isplatit će rumunjska tvrtka Grampet Group rumunjskog poduzetnika Gruie Stoice za 750 radnika, koji su prema planu restrukturiranja, višak u tvrtki HŽ Cargo.

'NE BRINE ME ŠTO JE KUPAC HŽ CARGA POD ISTRAGOM, IMAMO GARANCIJE BANAKA' Dončić o rumunjskoj Feroviar Roman grupi

Oana Popescu, glasnogovornica tvrtke, tvrdi kako će svakom radniku koji će biti proglašen viškom biti isplaćeno najmanje 20 tisuća eura otpremnine. Iako je planom restrukturiranja predviđena prosječna otpremnina od 150 tisuća kuna, Popescu tvrdi kako bi one mogle biti i više od toga.

Grampet Group pobijedila je na natječaju za kupnju 75 posto državne tvrtke HŽ Cargo. U svojoj ponudi Stoica se obvezao da će u tvrtku uložiti ukupno 140 milijuna eura, što uključuje i preuzimanje 80 milijuna eura kredita tvrtke za koje je jamstvo izdala država.
Google oglasi



Pregovori sa sindikatom

Popescu tvrdi kako će, nakon što je ministarstvo prometa prihvatilo njihovu ponudu, predstavnici Grampeta doći u Hrvatsku kako bi detaljno snimili stanje tvrtke. To znači pregled voznog parka, financije itd.

Planiraju se i pregovori s predstavnicima sindikata kako bi im se iznijeli budući planovi. Pregovori o kupoprodajnom ugovoru između rumunjske tvrtke i ministarstva prometa trebali bi početi početkom sljedećeg mjeseca. Popescu smatra kako bi oni mogli završiti u roku mjesec dana te očekuje da će preuzeti HŽ Cargo do kraja listopada.

Prema ponudi, u roku od mjesec dana od potpisivanja ugovora Grampet mora uplatiti 30 milijuna eura. Bez obzira na rezultate inspekcije rumunjskih stručnjaka, Grampet neće odustati od kupnje, tvrdi Popesccu.

“Kupovali smo cargo tvrtke u Moldaviji, Madžarskoj, Srbiji i svugdje je stanje voznog parka bilo vrlo loše. Na to smo navikli i to nas sigurno neće pokolebati.
Za 4 godine do plusa

Na pitanje zbog čega Gruia Stoica ulaže toliki novac u HŽ Cargo, njegova glasnogovornica je odgovorila kako je hrvatska tvrtka važan kotačić u njegovu planu da svojim vagonima za prijevoz robe poveže Crno i Sjeverno more s Jadranom.

Grampet u svojem vlasništvu već ima tvrtke za prijevoz robe u Njemačkoj, Austriji, Rumunjskoj, Srbiji te je HŽ Cargo važan za spoj s Jadranom.

Nakon što Grampet Grupa postane njegov vlasnik, HŽ Cargo će biti implementiran u sustav rumunjske kompanije, no na čelu će biti osoba iz Hrvatske. Popescu najavljuje da će Stoica radnicima ponuditi strateško partnerstvo u HŽ Cargu kroz ESOP program.

Koliko bi se radnicima moglo poknuditi, zasad nije poznato.

Iako HŽ Cargo danas ima oko milijardu kuna gubitaka, Popescu tvrdi kako bi u roku od četiri godine mogla postati uspješna kompanija koja će pozitivno poslovati.
RVR doo
 
Postovi: 20
Pridružen: Sub tra 20, 2013 4:55 am


Vrati se na: O hrvatskim željeznicama

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 0 gostiju

cron